Over Strellson

Strellson AG, gevestigd in Kreuzlingen, is Zwitserlands grootste herenmodemerk. Het merk is onderdeel van de Holy Fashion Group en mikt op mannen tussen 25 en 40 jaar met kwalitatieve betaalbare zakelijke en casual mode.

1984
Strellson wordt opgericht door mode-ondernemers, en voormalige Hugo Boss eigenaren Uwe en Jochen Holy. Het bedrijf is de voortzetting van het jassenmerk Friedrich Straehl & Co.

1985
Eerste collectie komt uit bestaande uit pakken, sportjasjes en broeken.

1999 tot 2012
Strellson voert Europese licensie voor Tommy Hilfiger maatwerk kleding.

2003
Strellson vergaart veel publiciteit met het uitbrengen van een gelimiteerde versie van de zogenaamde Zwitserse kruis jackets, die gemaakt worden van van oude legerdekens. Daarnaast verkrijgt Strellson dat jaar een aandeel in JOOP!

2004
Overname van Windsor GmbH.

2005
Het Zwitserse kruis sportswear label wordt gelanceerd en Strellson AG en Windsor GmbH gaan verder als één bedrijf als onderdeel van Holy Fashion Group.

2007
Strellson gaat samenwerken met Müller & Meirer leerwaren voor de Strellson schoenen en tassen.

2008
Het Duitse parlementslid Cem Özdemir wordt verkozen tot Duitslands bestgeklede politicus door Men’s Health magazine, figurerend als model in een Strellson advertentie champagne. Tevens worden Strellson winkels in Berlijn en Bern geopend dat jaar. En het Duitse bedrijf Luxess wordt partner in Strellson Eyewear.

2009
Het openen van Strellson brandstores gaat verder in Graz, Lille en diverse steden in China.

2010
Strellson lanceert zijn eerste mannengeurtje Strellson No. 1.

2011
Opening van de eerste flagship store in Düsseldorf, en merkwinkels in Lyon, Toronto, St. Petersburg en Polen.Samenwerking met fietsfabrikant Bianchi en Strellson leidt tot “Rolling Style – BLACK EDITION” met een zwarte fixed-gear bike. Het tweede Strellson mannengeurtje “D.STRICT” wordt uitgebracht

2012
Het eerste Sportswear geurtje “LOADED” en de Strellson meets Bianchi White Edition wordt gelanceerd. In Toronto wordt een flagshop store geopend.

2013
Strellson Sportswear Edition wordt gelanceerd.

2013 en 2014
Nieuwe winkels worden geopend in München, Keulen, Frankfurt, Shanghai, Minsk, Hong Kong, Gdansk en Mexico Stad

2015
Opening van Strellson Haarlem